آشپزی

طرز تهیه نان سنتی اردک یا اگردک آموزش نان محلی همدان

طرز تهیه نان سنتی اردک دستور پخت سریع و مرحله به مرحله

طرز تهیه نان سنتی اردک با تلفظ اَردَک یا اَگِردَک این نان نان سنتی شهر همدان است .البته جزو نان های محلی سنتی زنجان و برخی مناطق همدان محسوب میشود . توصیه می شود  به جای روغن جامد از کره استفاده شود, دلخواه است ولی  اضافه کردن مقداری زعفران این نان را خوشمزه تر میکند .

ﻣﻮﺍﺩﻻﺯﻡ ﺧﻤﯿﺮﻣﺎﯾﻪ اولیه نان اردک :

ﺁﺭﺩ ﯾﮏ ﻓﻨﺠﺎﻥ  ( آرد بربری بهترین آرد برای این نان است)
ﻣﺎﯾﻪ ﺧﻤﯿﺮ ﯾﮏ ﻗﺎﺷﻖ چای خوری
ﺍﺏ ﻭﻟﺮﻡ ﺩﺭ ﺣﺪﯼ ﮐﻪ ﺧﻤﯿﺮ به دست نچسبد
**  ﻫﻤﻪ ﻣﻮﺍﺩ ﺭﻭ ﺑﺎﻫﻢ ﻣﺨﻠﻮﻁ کنید ﻭ ﺧﻤﯿﺮ ﺣﺎﺻﻞ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺟﺎﯼ ﮔﺮﻡ ﻗﺮﺍﺭ دهید ﺑﻪ ﻣﺪﺕ یک ﺳﺎﻋﺖ تا ﺧﻤﯿﺮ ﺣﺠﯿﻢ ﺷﻮﺩ (تقریبا دو برابر میشه ) ‌

ﻣﻮﺍﺩ ﻻﺯﻡ ﺧﻤﯿﺮ ﻧﺎﻥ:

ﺁﺭﺩ حدودا ۷۰۰ ﮔﺮﻡ
ﺗﺨﻢ ﻣﺮﻍ ﯾﮏ ﻋﺪﺩ اگر کوچک بود دو عدد
ﺷﯿﺮ ﻭﻟﺮﻡ در حدی که دست را نسوزاند ۳۰۰ ﻣﯿﻠﯽ ﻟﯿﺘﺮ
ﺷﮑﺮ ۱۲۰ ﮔﺮﻡ
ﻧﻤﮏ ۱/۴ ﻗﺎﺷﻖ ﭼﺎﯾ ﺨﻮﺭی
‌‌

طرز تهیه نان سنتی اردک یا اگردک آموزش نان محلی همدان

طرز تهیه و دستور پخت نان اردک یا اگردک :

ابتدا ﺑﺮﺍ ﯼ ﺗﻬﯿﻪ ﺧﻤﯿﺮ نان ﺷﮑﺮ ﺭﺍ ﺩﺭﺷﯿﺮ ریخته ﻭ ﻣﺨﻠﻮﻁ کنید ﻭ ﺑﻪ ﺁﺭﺩ ﺍﺿﺎﻓﻪ کنید بهمراه نمک ، تخم مرغ و مایه خمیر اولیه  سپس این مواد رو ﺍﻧﻘﺪﺭ ﻭﺭﺯ ‌ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎ ﺧﻤﯿﺮﯼ ﺣﺎﺻﻞ ﺷﻮﺩ ﮐﻪ به دﺳﺖ ﻧﭽﺴﺒﺪ ﺧﻤﯿﺮ ﺭﺍ ﺩﺭ ﺟﺎﯼ ﮔﺮﻡ ﻗﺮﺍﺭ ﺩﻫﯿﺪ ﺗﺎﺣﺠﻢ ﺍﻥ ﺩﻭ ﺑﺮﺍﺑﺮ ﺷﻮﺩ ﺗﻘﺮﯾﺒﺎ ۲ ﺳﺎﻋﺖ ﺍﺳﺘﺮﺍﺣﺖ ﻧﯿﺎﺯ ﺩﺍﺭﺩ ، ﺳﭙﺲ از این خمیر گلوله هایی برداشته و چانه کنید و با وردنه گرد باز کنید و در روغن داغ سرخ کنید.

نکات قابل توجه :

**  در برخی مناطق به این نان آب پنیر هم اضافه میکنند و به جای خمیر مایه , بیکینگ پودر یا جوش شیرین اضافه می کنند.

** آرد مخصوص نان بربری مناسب ترین آرد برای پخت این نان است.

** اگر زیادی شیر به نان اضافه کردید به آن مقدار بیشتری آرد بزنید

طرز تهیه کیک باقلوا بدون نیا به فر با دستور پخت مرحله به مرحله

پیشنهاد سردبیر


Source link
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن